Ingrediënten (4 pers.)
Mise en place
1 chilipeper
250g aardbeiden
2 elp muntblaadjes
250g Hallouimi
Vinaigrette
2 elp citroensap
2 tlp honng
12 elp balsamicoazijn
15 g olijfolie
peper + zout
Halloumi
1 elp olijolie
keukenpapier
Afwerking
Rucola
Munt

Bereiding
Mise en place
- Reinig, spoel en hak de chilipeper fijn
- Reinig, spoel en snijd de aardbeien in vier
- Spoel, droog en hak de muntblaadjes
- Snij de Halloumi in plakken van 1 cm
Vinaigrette
- Meng citroensap, honing, azijn, chilipeper en olie in een kom door elkaar
- Breng op smaak met peper en zout
- Roer de vinaigrette door de aardbeien en munt
- Bewaar in de koelkast
Hallouimi
- Verhit olie en bak de plakken Halloumi in 2 min. aan elke kant goudbruin, voeg indien nodig olie toe.
- Laat plakken op keukenpapier uitlekken
Afwerking
- Schik de Halloumi op een groot bord en verdeel de aardbeiensalsa errover. Garneer met Rucola en enkele muntblaadjes.
Wist-je-dat-je
Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische geitenkaas. De benaming halloumi (en soms varianten van de naam) wordt wereldwijd gebruikt om grillkaas aan te duiden. Door zijn specifieke eiwitstructuur kan deze kaas worden gegrild, gebakken of gefrituurd, waarbij hij niet smalt en eenkrokant kortsje krijgt. In het Midden-Oosten wordt dit soort kazen ook vers gegeten. Halloumi wordt gemaakt van koeien-, geiten- en dchapenmelk in wisselende verhoudingen. De melk wordt gestremd met enzymen en er wordt meestal geen of weinig zuursel gebruikt. In Berlare wordt hiervan een variant gemakat die perfect heschikt is, namelijk Berloumi.